Eerste troostlied voor kinderen die broertje of zusje zijn verloren 

Dirk Scheele wil met het door hem geschreven troostlied Als ik sterren zie troost bieden aan kinderen met een overleden broertje of zusje. Zelf raakte hij op zesjarige leeftijd zijn jongere zusje kwijt. Het liedje wordt op zaterdag 27 mei in het Zuid-Hollandse Ter Aar gelanceerd tijdens een landelijke troostdag voor lotgenootjes. 

Eerste troostlied voor kinderen die broertje of zusje zijn verloren

“Ik heb het lied gemaakt om kinderen te steunen“, aldus Dirk. “Om ze te vertellen dat ze boos en verdrietig mógen zijn en dat ze er nooit alleen voor staan. Maar ook dat het juist fijn is om terug te denken aan de mooie momenten die ze samen met hun broertje of zusje hebben beleefd. Ik had graag een troostlied willen horen toen mijn zusje overleed. Ik zou er veel steun aan hebben gehad in mijn kindertijd.” Als ik sterren zie is vanaf dit weekend te beluisteren op Spotify.

Celeste

Dirk Scheele maakte het nummer op verzoek van Mirjam Louwen van Bekkum van Stichting Nooit Voorbij, die gezinnen helpt bij de verwerking van hun verlies. Mirjam verloor in 2018 haar zoontje Florian. Hij was deel van een tweeling en had het Syndroom van Down. Toen hij vier maanden was, overleed hij onverwacht. Voor zijn tweelingzusje Celeste (4) wordt het zaterdag een hele bijzondere dag. “Ik vind het heel leuk dat er een speciaal liedje is voor mijn broertje Florian. Dan is hij altijd bij mij.” Thuis oefent Celeste alvast op leuke danspasjes.

Landelijke sterrendag

Op zaterdag 27 mei vindt de landelijke sterrendag plaats voor kinderen die een broertje of zusje zijn verloren. Deze wordt gehouden in het Zuid-Hollandse Ter Aar. Er zijn creatieve workshops voor kinderen. Ook zijn er rouwtherapeuten die gezinnen ter plekke adviseren en ondersteunen. Om 14.00 uur vindt de officiële lancering plaats van het lied Als ik sterren zie. 

De entree is gratis. Locatie: Zwaluwnest, Kortenaarseweg 160 in Ter Aar. Tijden: van 10.30 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op stichtingnooitvoorbij.nl

Extra info

Liefdevolle steun na een miskraam
Hoe je je kinderen kunt begeleiden in tijden van afscheid
Het verlies van een kind door ziekte
Woorden van troost en valkuilen om te vermijden
Het ondenkbare verlies: Afscheid nemen van een kind na een ongeval
Wat is een regenboogbaby?
Wanneer je baby de bevalling niet overleeft…

Bronvermelding

© Foto: Dirk Scheele

Lijn Afscheidenverlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *