Voorkom ruzie bij de kist: een avond over erven en schenken in Theater Flint in Amersfoort

Op dinsdagavond 14 november, verwelkomt Theater Flint in Amersfoort een unieke voorstelling door prof. mr. dr. Bernard Schols. Het theatercollege van Schols draagt de titel ‘Voorkom ruzie bij de kist‘. Het belooft een boeiende avond te worden. Schols, een voormalig notaris en expert in Successierecht, leidt het publiek met een lichte toon door de wereld van erfenissen en schenkingen. Dit college is een primeur in theaterland. Bezoekers krijgen meer dan alleen entertainment. Ze hebben de kans om vragen te stellen. Dit kan voor de voorstelling, tijdens de pauze en na afloop. Ze kunnen in een speeddate-setting praten met diverse deskundigen. Hieronder vallen notarissen, financiële adviseurs, executeurs, nalatenschapsmediators en advocaten. Deze experts zijn te vinden op het sfeervolle Erven & Nalaten Plein in de foyer.

Voorkom ruzie bij de kist: een avond over erven en schenken in Theater Flint in Amersfoort

Alles over erven

De belangstelling voor het onderwerp erfenissen en schenkingen heeft een hoge vlucht genomen. Dit wordt mede benadrukt door Marije de Rooij, een van de drijvende krachten achter AllesOverErven. Zij wijst op de opmerkelijke stijging van het nagelaten vermogen in Nederland. Deze is in vijf jaar tijd van een al aanzienlijke 17 miljard euro gestegen naar een overweldigende 23 miljard euro. Dit theatercollege door Bernard Schols biedt een toegankelijk podium voor dit actuele thema, en nodigt het publiek uit om zich te verdiepen in de soms complexe materie van erven en schenken. Bernard Schols, die zichzelf graag positioneert als een ‘exponent van de vrolijke wetenschap’, deelt met enthousiasme en expertise de nuances van het erfrecht, iets wat ook terug te vinden is in zijn populaire publicatie ‘Voorkom ruzie bij de kist’.

Speeddate met experts

Het interactieve element van deze voorstelling – de speeddate-sessies met experts – biedt de bezoekers een uitgelezen kans om persoonlijke vragen en twijfels over hun eigen situatie voor te leggen. Met vragen als ‘Is mijn testament nog actueel?’ of ‘Zou ik nog een schenking moeten doen dit jaar?’, zorgt dit theatercollege voor een stimulerende setting die niet alleen tot reflectie aanzet, maar ook aanspoort tot actie. Het is een avond die zowel verhelderend als vermakelijk belooft te zijn, met een harmonieuze mengeling van leren en lachen, allemaal binnen de gastvrije muren van Theater Flint.

Extra info

Ruzie in de familie om de verdeling van de erfenis
De rol van een executeur testamentair
Het testament, onze laatste wil beschreven
Erfrecht – Een kwestie van familie, liefde en wet

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

Lijn Afscheidenverlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *